suport@creditpe.net

8 Sfaturi pentru blog de a stimula distribuirea și comentariile

Vrei ca cititorii tăi să rămână pe blogul tău? Vrei să-ți comenteze și să-ți împărtășească postarea pe social media? Vrei să revină la blogul tău și să-ți citească următoarea postare? În acest caz, trebuie să vă sporiți implicarea pe blog. În această postare, vă voi explica de ce este important pentru SEO și vă voi oferi 8 sfaturi pentru blog despre cum să sporiți implicarea publicului!

Deci, ce este mai exact implicarea pe blog?

Definim implicarea blogului prin toate modurile în care oamenii pot interacționa cu postarea ta. Acest lucru ar putea fi lăsarea unui comentariu, partajarea postării dvs. pe cronologia lor de pe Facebook sau menționarea postării dvs. de blog într-un newsletter, tweet sau postare pe blog. Pe lângă acestea, este o formă de angajament să vă întoarceți pe site-ul dvs. web pentru a citi următoarea dvs. postare sau pentru a vă abona la newsletter.

Cititorii implicați sunt acei cititori care sunt activi pe blogul dvs. Și doriți ca vizitatorii dvs. să fie activi. Acești utilizatori activi sunt persoanele care cumpără lucrurile dvs., vă citesc buletinul informativ și devin vizitatori obișnuiți ai site-ului dvs. web. Acești oameni sunt cei mai fideli clienți ai dvs. și pot fi, de asemenea, ambasadori ai mărcii dvs. , care vă vor ajuta să ajungeți la alte persoane.

De ce este importantă implicarea pe blog pentru SEO?

Implicarea blogului poate contribui la SEO . Dacă publicul dvs. vă împărtășește postarea și lasă comentarii pe blogul dvs. (și răspundeți la aceste comentarii), Google va observa că blogul dvs. este foarte viu și activ. Și, bineînțeles, mențiunile pe rețelele de socializare vă vor ajuta și la clasarea blogului dvs. Dacă oamenii vă împărtășesc postarea pe social media sau vorbesc despre aceasta online, acest lucru va duce cu siguranță la mai mult trafic.

Dar cum crești angajamentul publicului tău? Cum vă asigurați că oamenii comentează postarea de pe blog și o distribuie pe rețelele de socializare? Îți voi oferi 8 sfaturi pentru a crește implicarea pe blogul tău!

Sfaturi pentru creșterea gradului de implicare pe blog

1. Fii relatabil

Puneți-vă întotdeauna în locul cititorilor. Ce „probleme” au? Și ce întrebări își pun online? Asigurați-vă că vă concentrați asupra nevoilor publicului dvs., deoarece acesta este ceea ce vor recunoaște și ceea ce caută. Acest lucru poate suna suficient de simplu, dar este ușor să cazi în capcana creării de conținut despre produsele sau serviciile tale, fără a lua în considerare ceea ce doresc cu adevărat să citească clienții tăi. Scrieți într-un mod care poate fi citit de cititorul dvs. și concentrați-vă asupra nevoilor acestora .

2. Creați conținut de înaltă calitate

Conținutul dvs. ar trebui să fie minunat. Conținutul dvs. ar trebui să fie atât de informativ, amuzant sau relevant, încât vizitatorii site-ului dvs. doresc să îl împărtășească lumii. Desigur, acest lucru poate fi o provocare. Dar dacă faceți câțiva pași în pregătire, veți putea crea conținut de calitate pe care cititorii dvs. și Google îl vor încânta. De asemenea, faceți conținutul dvs. lizibil și atrăgător cu aceste 10 sfaturi pentru o postare minunată pe blog .

3. Fii consecvent

Pentru a determina oamenii să interacționeze cu blogul dvs., ar trebui să faceți un blog în mod regulat. Spuneți oamenilor la ce să se aștepte. Nu trebuie să faceți bloguri în fiecare zi pentru a crea un angajament, dar asigurați-vă că intervalele sunt previzibile. Dacă oamenii știu că publicați întotdeauna postări în zilele de joi, oamenii s-ar putea să treacă pe site-ul dvs. în aceste joi din proprie inițiativă. Gândiți-vă la configurarea unei planificări de conținut pentru a vă face mai ușor acest lucru pentru dvs. sau echipa dvs.

4. Fii original

Asigurați-vă că conținutul dvs. merită distribuit. Cel mai eficient mod de a vă asigura că oamenii doresc să partajeze conținutul dvs. este să scrieți lucruri originale. Dacă povestea ta este unică, oamenii vor fi mai predispuși la distribuire. Nu vă fie teamă să împărtășiți propriile cunoștințe unice despre un subiect. Și pentru că știu că găsirea inspirației nu este întotdeauna ușoară, am câteva sfaturi pentru a găsi noi idei de postări pe blog .

5. Fii (puțin) controversat

Oamenii tind să răspundă la ceva atunci când nu sunt de acord. Deci, dacă doriți să provocați oamenii să-și împărtășească punctul de vedere cu privire la o anumită problemă sau doriți să începeți o discuție interesantă: nu vă fie frică să fiți controversat. Faceți afirmațiile dvs. puțin mai îndrăznețe și puțin mai puțin nuanțate. Nu treceți peste bord, totuși, sau va trebui să vă confruntați cu o mulțime de comentarii negative.

6. Cere logodna

Dacă doriți ca oamenii să răspundă la postarea dvs., rugați-i să facă acest lucru! Dacă vizitatorii sunt de fapt invitați să comenteze, șansele sunt mult mai mari, ei decid să facă acest lucru. Rugați oamenii să-și împărtășească gândurile cu privire la această problemă la sfârșitul unei postări pe blog sau încurajați oamenii să aprecieze sau să împărtășească postarea dvs. pe social media .

7. Răspundeți la logodnă

Dacă invitați oamenii să comenteze pe blogul dvs., fiți politicos și răspundeți la comentariile lor. Când publicul observă că acordați atenție reacțiilor lor, vor fi mai înclinați să revină și să vă viziteze site-ul web încă o dată. Nu vă faceți griji prea mult dacă trebuie să aveți de-a face cu comentarii negative sau în afara subiectului, deoarece deschiderea discuției vă poate aduce mult mai aproape de cititorii dvs. Vom discuta , de asemenea , diferite tipuri de comentarii în articolul nostru referitor la modul în care să se ocupe de comentarii pe blogul tau .

8. Angajați-vă pe alte bloguri

Asigurați-vă că sunteți vizibil pe alte bloguri legate de aria dvs. de expertiză. Comentează postări care au subiecte similare cu postările tale. Dacă oamenii vă văd că vă implicați pe alte bloguri, vor fi curioși să vadă ce ați scris despre această chestiune. Aveți grijă să nu folosiți aceste comentarii ca o modalitate de a vă promova doar produsele sau serviciile, deoarece acest lucru poate duce la mai multă enervare decât persoanele care vă vizitează site-ul.

Concluzie privind implicarea pe blog

Pentru a colecta un public captivant pentru blogul dvs., ar trebui să fiți puțin îndrăzneți. Asigurați-vă că postați conținut minunat și original și adăugați doar un pic de controversă. Și, nu uitați să invitați oamenii să răspundă! În timp ce ne ocupăm de asta … cum creezi un angajament cu cititorii tăi? Ai un sfat fierbinte despre care nu am discutat aici? Mi-ar plăcea să vă aud părerea despre asta!

Citiți mai multe: Blogging: ultimul ghid »

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *