suport@creditpe.net

6 greșeli de structură a site-ului și cum să le evitați!

Dacă vă luați în serios SEO-ul și utilizatorii, veți evita greșeli de structură a siteului . Crearea unei structuri de site decente poate fi o provocare. Menținerea unei structuri de site decente atunci când site-ul dvs. este în creștere este chiar mai dificilă. Cu toate aceste noi pagini de pe site-ul dvs., este ușor să treceți cu vederea ceva sau să faceți greșeli de structură. În această postare, voi împărtăși 6 greșeli comune de structurare a site-ului și cum să le evitați!

1. Ascunderea conținutului Cornerstone

Cele mai importante articole, care sunt pietrele de temelie, nu trebuie ascunse. Articolele din piatră de temelie sunt articolele cu care sunteți cel mai mândru; care reflectă cel mai clar misiunea și subiectele site-ului dvs. web. Dar unii oameni uită să se conecteze la aceste articole și aceasta este cu siguranță cea mai importantă dintre aceste 6 greșeli de structură a site-ului pe care nu doriți să o faceți. Dacă un articol nu primește sau doar câteva link-uri interne , motoarele de căutare vor avea un timp mai dificil să îl găsească și să-l aprecieze (deoarece motoarele de căutare urmăresc linkurile ). Prin urmare, Google va considera aceste articole ca fiind mai puțin importante și le va clasifica în consecință.

Soluție: legați-va la articolele cornerstone

În primul rând, asigurați-vă că vă conectați la articolele dvs. de bază. Aceasta înseamnă menționarea lor în celelalte postări de blog care au legătură cu acest subiect. Instrumentul nostru de conectare internă vă poate ajuta sugerând aceste pietre de temelie (și alte linkuri relevante) în timp ce scrieți.

De asemenea, asigurați-vă că aceste articole de bază sunt vizibile și ușor de găsit pentru vizitatorii site-ului dvs. În mod ideal, ar trebui să puteți naviga la articolele dvs. de piatră de temelie în doar unul sau două clicuri de pe pagina principală.

Deși sunt importante pentru experiența utilizatorului și SEO, unii oameni nu folosesc breadcrumbs pe site-ul lor. Ceea ce este o altă greșeală atunci când vine vorba de structura site-ului. Deoarece breadcrumbs arată modul în care o pagină se încadrează în structura site-ului dvs. și permite utilizatorilor să navigheze cu ușurință pe site-ul dvs. De asemenea, pesmetul ajută motoarele de căutare să determine structura site-ului dvs.

Soluție: adăugați breadcrumbs

Există câteva modalități prin care puteți adăuga breadcrumb pe site-ul dvs. Dacă folosești WordPress, poți folosi un plugin pentru pesmet sau îl poți lăsa pe Yoast SEO să le adauge pentru tine! Pluginul nostru gestionează tot ceea ce este necesar pentru a adăuga pesmetul pe site-ul dvs. și pentru a le pregăti pentru Google.

3. Categorii imense

De regulă, categoriile dvs. ar trebui să aibă dimensiuni relativ similare. Dar ceea ce tinde să se întâmple este că oamenii scriu despre un subiect mai des decât alte subiecte. Fără să-l observ. Ca urmare, o categorie poate crește încet mult mai mare decât alte categorii. Când se întâmplă acest lucru, site-ul dvs. devine dezechilibrat. În plus, vei avea o clasare mai dificilă cu postările de pe blog atunci când fac parte dintr-o categorie foarte mare.

Soluție: împărțirea categoriilor

Când vă dați seama că una dintre categoriile dvs. devine mult mai mare decât restul, împărțiți-o în două (sau trei). Pentru a împiedica categoriile să devină prea mari, asigurați-vă că verificați dimensiunea categoriilor dvs. din când în când. Mai ales dacă scrii o mulțime de postări pe blog. Citiți mai multe despre cum să adăugați și să mențineți categorii pe site-ul dvs.

4. Folosind prea multe etichete

Rețineți etichetele pe care le creați și asigurați-vă că vă etichetați corect postările . Unii oameni doresc să facă etichetele foarte specifice. Dar dacă fiecare postare primește una sau mai multe etichete unice noi, exagerați. Nu adăugați structură, deoarece postările nu devin grupate sau legate. Deci, gândiți-vă la etichetele pe care le creați și asigurați-vă că mai multe postări actuale (sau viitoare) se vor referi la această etichetă.

Soluție: utilizați etichete cu moderare

Această greșeală de structură a site-ului este ușor de remediat. Asigurați-vă că etichetele sunt folosite de mai multe ori sau de două ori și că etichetele grupează articole care într-adevăr aparțin. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că vizitatorii pot găsi etichetele undeva, de preferință în partea de jos a articolului. Etichetele sunt utile vizitatorilor dvs. (și nu doar pentru Google) pentru a citi mai multe despre același subiect.

Citiți mai multe: utilizarea paginilor de categorii și etichete pentru SEO »

5. Nu vă vizualizați structura site-ului

O greșeală finală a structurii site-ului pe care o fac oamenii este uitarea vizualizării structurii site-ului lor. Vizitatorii vor să poată găsi cu ușurință lucruri pe site-ul dvs. web. Principalele categorii ale blogului dvs. ar trebui să aibă toate un loc în meniul de pe pagina dvs. de pornire. Dar nu creați prea multe categorii, altfel meniul dvs. va fi aglomerat. Un meniu ar trebui să ofere o imagine de ansamblu clară și să reflecte structura site-ului dvs. În mod ideal, meniul îi ajută pe vizitatori să înțeleagă cum este structurat site-ul dvs. web.

Soluție: optimizați meniul și gândiți-vă la UX

Pentru a crea o imagine de ansamblu bună și clară a site-ului dvs., petreceți ceva timp optimizând meniul. Deși meniul perfect depinde de site-ul dvs., rețineți ce pagini doriți cu siguranță să adăugați la meniu și asigurați-vă că nu adăugați prea multe altele. Această postare despre optimizarea meniului site-ului pentru utilizatori și SEO vă va ajuta în acest sens. De asemenea, asigurați-vă că vă gândiți la ceea ce caută vizitatorii dvs. și la modul în care îi puteți ajuta să navigheze pe site-ul dvs. Gândindu-vă la User eXperience (UX) , crearea unei structuri de site clare pentru utilizatorii dvs. devine mult mai ușoară.

Continuați să citiți: postările noastre de pe blog despre User eXperience

6. Nu faceți legătura cu paginile dvs. subiacente

Un meniu simplu și curat este excelent pentru experiența utilizatorului, dar pune problema de a nu putea conecta direct utilizatorii la toate paginile dvs. Aici intervin tipurile ierarhice de postări. Aceste tipuri de postări vă permit să aduceți diferite niveluri în paginile dvs., cu o pagină părinte deasupra, urmată de pagini copil dedesubt și, eventual, chiar și pagini nepoți sub aceasta. Cu toate acestea, este important să arătați această structură utilizatorilor dvs. prin conectarea la aceste pagini copil. Ceva ce mulți oameni uită să facă!

Soluție: link către pagini copil și pagini frate

Conectați-vă la paginile copil subiacente dintr-o pagină părinte pentru a ajuta utilizatorii să vă navigheze pe site. Dar, de asemenea, faceți legătura între paginile copil ale aceleiași pagini părinte, deoarece acestea sunt legate între ele. Acest lucru nu arată doar utilizatorilor legătura dintre conținutul dvs., ci ajută și motoarele de căutare să înțeleagă aceste conexiuni și despre ce entități vorbiți. Deci, asigurați-vă că faceți legături între aceste pagini ierarhice. Acest lucru devine foarte ușor cu noile blocuri interne de conectare din Yoast SEO Premium.

Citiți mai departe: Conectarea paginilor părinte și copil pentru SEO »

Greșeli de structură a site-ului: remediați-le!

Structura site-ului este un aspect esențial al oricărei strategii SEO adecvate. Structura site-ului dvs. web arată Google ce articole și pagini sunt cele mai importante. Cu structura site-ului dvs., puteți influența articolele care se vor clasa cel mai bine în motoarele de căutare. Dar, de asemenea, vă ajută utilizatorii să navigheze pe diferite pagini de pe site-ul dvs. Deci, este important să o faci bine. Mai ales atunci când adăugați mult conținut, este important să urmăriți structura site-ului dvs. și eventualele greșeli sau probleme care ar putea apărea. Încearcă să rămâi la vârf! Și, în timp ce vă aflați, verificați și alte greșeli SEO comune .

Continuați să citiți: Structura site-ului: ultimul ghid »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *