suport@creditpe.net

5 sfaturi pentru scrierea postărilor lizibile

În acest articol, găsiți 5 sfaturi pentru scrierea postărilor pe un blog cât mai lizibile. Citirea de pe un ecran poate fi dificilă, deci dacă doriți ca oamenii să citească întreaga postare de blog, trebuie să fie ușor de citit. Astfel veți obține mai mulți vizitatori care se întorc și o rată de conversie mai mare. Din fericire, îmbunătățirea lizibilității conținutului. este ceva ce puteți face relativ ușor, pentru a oferi site-ului un impuls rapid în aceste momente dificile. Această postare vă oferă cinci sfaturi de top pentru a scrie articole lizibile. Pentru a îmbunătăți lizibilitatea și mai ușor, Yoast SEO oferă o verificare a lizibilității ! Este disponibil în mai multe limbi și vom adăuga noi limbi în mod regulat, verifica care caracteristicile sunt disponibile în limba.

Sfaturi pentru scrierea postărilor

Amintiți – vă cele mai importante sfaturi vă pot da: Asigurați – vă că textul este așezat corturile la nivelul potrivit pentru audiență . Dacă scrieți despre LEGO și conținutul este destinat copiilor, atunci ar trebui să fie foarte ușor de citit. Dar, dacă publicul este om de știință cu un doctorat, textul poate fi mult mai provocator și poate fi totuși adecvat. Prin urmare, cele cinci sfaturi de mai jos ar trebui să fie văzute ca linii directoare. Pentru unele segmente de public, textul ar putea fi făcut și mai simplu, în timp ce pentru alte segmente de public regulile vor fi puțin prea stricte.

Mai jos găsiți cele 5 sfaturi pentru scrierea postărilor lizibile.

Sfat 1: scrieți paragrafe clare

Asigurați-vă că scrieți paragrafe clare. Pentru o postare pe blog, vă sfătuim să începeți întotdeauna un paragraf cu cea mai importantă propoziție, apoi să explicați sau să detaliați acea propoziție. Acest lucru îl ajută pe cititor să înțeleagă conceptul articolului, doar citind prima teză a fiecărui paragraf. Asigurați-vă că nici paragrafele nu sunt prea lungi (7 sau 8 propoziții sunt destul de lungi).

Sfat 2: Scrieți propoziții scurte

Încercați să scrieți propoziții scurte. Propozițiile mai scurte sunt mai ușor de citit și de înțeles decât cele mai lungi. De asemenea, este posibil să faceți mai puține erori gramaticale, deoarece propozițiile sunt frumoase și scurte. Considerăm că propozițiile care conțin mai mult de 20 de cuvinte sunt prea lungi. Dacă scrieți în engleză, asigurați-vă că aveți doar câteva propoziții de cel puțin 20 de cuvinte într-o postare pe blog, dar fiecare limbă are propriile limite. De asemenea, asigurați-vă că paragrafele nu au mai mult de o propoziție lungă fiecare.

Sfat 3: Limitați cuvintele dificile

Limitați utilizarea cuvintelor greu de citit. Amintiți-vă că citirea de pe ecran este mai dificilă pentru toată lumea. Cuvintele cu patru sau mai multe silabe sunt considerate dificil de citit, deci evitați-le acolo unde este posibil.

Desigur, uneori postarea de pe blog este despre ceva greu de explicat sau care necesită un vocabular mai avansat. De exemplu, am scris o postare despre ilustrații . Cuvântul „ilustrații” are patru silabe și poate fi văzut ca un cuvânt dificil, dar a trebuit să-l folosesc (și destul de des și). În astfel de cazuri, asigurați-vă că propozițiile și paragrafele nu sunt prea lungi, iar cititorii vor fi în continuare în regulă!

Pe de o parte, cu excepția cazului în care vă concentrați pe o nișă de piață, cuvintele dificile fac de obicei cuvinte cheie mai puțin utile pentru o pagină. În exemplul de mai sus, „imagini” sau „imagini” ar fi putut fi o alegere mai bună. Amintiți-vă că cel mai important lucru este că cuvântul cheie focalizat se potrivește subiectului postării. O cercetare adecvată a cuvintelor cheie vă va oferi alternative mai bune pentru cuvintele cheie dificile.

Sfat 4: Utilizați cuvinte de tranziție

Puteți face scrisul mult mai lizibil folosind cuvinte de tranziție adecvate (sau cuvinte de semnalizare – același lucru). Cuvintele de tranziție sunt cuvinte precum „cel mai important”, „pentru că”, „prin urmare” sau „în afară de asta”. Ele dau direcție cititorilor tăi. Aceste cuvinte dau un semnal că urmează ceva: dacă rezumați, veți folosi „primul”, „al doilea”, „al treilea” etc. Dacă doriți să comparați, veți scrie „același”, „ mai puțin ‘,’ mai degrabă ‘,’ în timp ce ‘sau’ fie ‘. Dacă doriți să încheiați, veți folosi „de aici”, „în consecință” sau „prin urmare”.

Folosirea cuvintelor de tranziție este un pic ca a pune ciment între propozițiile tale. Relația dintre două propoziții devine evidentă prin utilizarea cuvintelor de tranziție. Cititorii vă vor înțelege conținutul mult mai bine dacă utilizați corect aceste tipuri de cuvinte.

Sfat 5: Folosiți varianta!

Pentru ca o piesă să fie atractivă pentru cititor, ar trebui să fie variată – ar trebui să încercați să evitați repetarea și să agitați puțin lucrurile! Alternează paragrafe și propoziții mai lungi cu altele mai scurte și încearcă să folosești sinonime dacă ai tendința de a folosi prea des un anumit cuvânt. Unii oameni folosesc mult cuvintele „și” sau „prea”. Amestecarea acestora cu cuvinte precum „de asemenea” sau „în plus” ar putea face scrierea mai atractivă și, de asemenea, mult mai lizibilă.

Folosiți Yoast SEO

Pentru a vă ajuta să scrieți o copie lizibilă, vă oferim o verificare a lizibilității în Yoast SEO . Verifică lungimea propozițiilor și a paragrafelor și dacă folosiți cuvinte de tranziție sau subtitluri. Mai mult, evaluează utilizarea vocii pasive. De asemenea, calculează scorul Flesch Reading Ease al piesei, o formulă care indică cât de ușor este de înțeles textul. Verificați scorul de lizibilitate al acestui text

5 sfaturi pentru scrierea postărilor
Analiza lizibilității Yoast vă va ajuta să găsiți rapid lucruri de îmbunătățit.

Concluzie

Dacă doriți ca cititorii să ajungă la sfârșitul postării de pe blog, asigurați-vă că textul este ușor de citit. Nu vă faceți textul mai dificil decât trebuie. Evitați propozițiile lungi și scrieți paragrafe clare. Instrumente precum Grammarly și Hemingway vă pot ajuta să scrieți text mai lizibil. Și, dacă utilizați pluginul nostru Yoast SEO, veți obține o verificare a lizibilității și a conținutului, astfel încât veți putea verifica dacă scrierea este SEO-friendly și lizibilă în același timp!

Continuați să citiți: Blogging: ultimul ghid »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *